Spakenburgse dagen

Spakenburgse dagen 2022 - De 50ste Editie

Na een pauze door de coronamaatregelen zijn we weer terug en beter dan ooit met de 50ste editie van de Spakenburgse Dagen.

Al voor de 50ste keer organiseren we op vier woensdagen in de zomerperiode de Spakenburgse Dagen. Een traditie waar al jaren veel bezoekers op af komen om de cultuurhistorie te beleven en te genieten van een grootse braderie. VVV Spakenburg, onderdeel van stichting Dynamisch Spakenburg organiseert dit evenement.

De prachtige museumhaven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen met botters, waarop je een tochtje kunt varen over het Eemmeer. Museum Spakenburg en het Klederdracht & Visserijmuseum zijn op hun best! Ze verwelkomen de gasten en maken ze wijzer over de historie van het boerenbestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg. Juist op de Spakenburgse Dagen steken veel vrouwen, mannen en vooral veel kinderen zich in de dracht. Zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Vanuit Spakenburgs cultuurhistorie is van alles te beleven. En natuurlijk is er muziek en genoeg te doen voor de kinderen.