Spakenburgse dagen

2024

In 2024 organiseren we voor de 52e keer de bijzonder leuke en gezellige (Spakenburgse) dagen! En natuurlijk gaan we door met deze traditie waar al zoveel jaren enthousiaste bezoekers op af komen; om de cultuurhistorie te beleven en te genieten van een grootse braderie, waar een grote diversiteit aan ondernemers hun waar te koop aanbiedt.

De prachtige museumhaven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters, waarop je een tochtje kunt maken over het Eemmeer. Museum Spakenburg en het Klederdracht & Visserijmuseum verwelkomen u graag om te vertellen over de historie van het boerenbestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg.

Juist op de Spakenburgse Dagen steken veel vrouwen, mannen en vooral veel kinderen zich in de traditionele klederdracht. Zo laten de inwoners samen de oude cultuur herleven. Maar we laten de klederdracht ook in moderne vorm zien. Jonge mensen die hun eigen creaties hebben gemaakt. Natuurlijk is er muziek, dans, klederdracht en nog veel meer te zien op het podium en is er genoeg te doen voor de kinderen.

TIP Spakenburg organiseert dit evenement, samen met een grote groep betrokken vrijwilligers. We rekenen ook dit jaar op een aantal gezellige dagen.