Voor het eerst naar Spakenburg? Dan kan je een hele leuke dag verwachten. Spakenburg is een levendig dorp wat door de jaren heen authentiek is gebleven. Ontdek de prachtige museumhaven en scheepswerf in het centrum en beleef de gezelligste evenementen. Wandelaars en fietsers combineren hier cultuur en ontspanning.

Shoppen

Van knusse chocoladewinkel en brasseries tot eigentijdse boutiques; je vindt het in Spakenburg. Het winkelaanbod van veelal zelfstandige winkels is heel divers. In combinatie met de gezellige terrassen is het centrum bij uitstek dé plek voor een perfect dagje winkelen.

Lees verder

Eten & drinken

Van een gebakken visje uit het vuistje tot een heerlijk broodje carpaccio, je kunt het hier allemaal proeven!

Loop gezellig door het authentieke centrum en geniet van een dampende cappuccino op een terrasje of een ambachtelijk gemaakt ijsje met uitzicht op de museumhaven.

Meer info

Slapen in Spakenburg

Word wakker aan het water - op je eigen schip -, go glamping op een camping, of verblijf in een heerlijke Bed & Breakfast.

Bekijk locaties

Fietsen & wandelen

Fietsen over de dijk, langs het Eemmeer of wandelen door het vissers- en boerenverleden. Ervaar de rust in de vrije natuur of het gezelschap van een karakteristiek dorp. Een heerlijke plek voor een start of (tussen)stop. Bij het Toeristisch informatiepunt haal je gratis fiets- en wandelroutes.

Bekijk routes

Wateractiviteiten

Vaar mee op een authentieke botter, huur een sloep, stap op een sup of geniet van een stranddag. Het is allemaal mogelijk in Spakenburg!

Ga het water op!