Bezoek Spakenburg

Altijd gezelligheid
Stap in de geschiedenis
Bekijk en beleef
Contact en bereikbaarheid

Beleef de tradities

Door de Coronamaatregelen zijn alle evenementen tot 1 september geannuleerd. Kapsalons zijn inmiddels weer geopend en vanaf 2 juni ook museum Spakenburg en de Visafslag. Alle horecagelegenheden wachten nog op groen licht.

Stap binnenkort weer in de historie van Spakenburg.
Reserveer een rondleiding op de scheepstimmerwerf, vaar mee op een voormalig vissersschip of kom winkelen en culinair genieten in het gezellige centrum.

We missen jou, hoop tot gauw

Ben je een terrasliefhebber en mis je jouw stek om te proosten? Mis je jouw maatjes om mee samen te zijn? Of je opa en oma waar je niet dichtbij kan komen?

Met Spakenburgers maakten we daarom een lied voor Spakenburg. Donderdag 14 mei speelden we de video af op een LEDscherm in het centrum en bij verzorghuis De Haven. Een kleine verrassing!

 

 

Bekijk de clip

Huur een e-bike met gratis routes

Aan de rand van Spakenburg, bij jachthaven Nieuwboer, huur je grote en kleine fietsen voor het hele gezin. En heb je geen zin in tegenwind, dan kies je toch gewoon een e-bike? Je krijgt er een gratis fietsroute bij.

E-bike reserveren

Behoud de bottervloot

Zo jammer! Voorlopig kunnen we door het Coronavirus niet varen op een voormalig vissersschip. Wat je wel kan doen is meehelpen aan het behoud van de bottervloot.

Word donateur

Gastblog van Honeyguide

Gastblogger Laura van Honeyguide schreef een mooi artikel over Spakenburg. Honeyguide stimuleert reizen en vrije tijd met een positieve impact. Nederland kent talloze verborgen parels die allemaal bijdragen aan een mooiere, eerlijkere en duurzamere wereld. 

Lees de blog

Spakenburgse dagen

Wat een extra speciaal jaar zou worden voor de Spakenburgse dagen gaat helaas niet door. Het annuleren van het grootste evenement van Spakenburg is een grote domper en voelt als onwerkelijk voor de organisatoren en het bestuur. We hopen in 2021 alsnog een 50ste jubileumeditie van dit geweldige evenement te kunnen vieren met jullie.

 

Bekijk de pagina

Zondagsrust: hou er rekening mee dat op zondag bijna alle horeca, winkels en musea gesloten zijn.

Visit Utrecht Region

Combineer een bezoek aan Spakenburg met een uitje in de regio Utrecht. Kruip in het hoofd van kunstenaar Piet Mondriaan in Amersfoort. Beklim de Domtoren in Utrecht, de hoogste kerktoren van Nederland. Of beleef eens een oer Hollandse Cheese Experience in het kaaspakhuis van Woerden.

Check the highlights