Ontdek Spakenburg

Beleef de tradities

Stap in de historie van Spakenburg. Kom winkelen en genieten in het authentieke centrum naast de scheepstimmerwerf en museumhaven.

UITagenda

UITagenda

Altijd gezelligheid

Cultuur en Erfgoed

Cultuur en Erfgoed

Stap in de geschiedenis

Zien en Doen

Zien en Doen

Bekijk en beleef

Praktische informatie

Praktische informatie

Contact en bereikbaarheid

Wintermarkt Spakenburg

Op 1 december is er een Wintermarkt in het centrum van Spakenburg. Voor last minute sinterklaascadeaus of scoor je je eerste kerstinkopen. Tijdens de Wintermarkt kan er uitgebreid geshopt worden en geniet je van lekker eten, gezelligheid en cultuur. Denk aan sfeervolle kraampjes, dampende chocolademelk, glühwein, overheerlijke oliebollen en erwtensoep. Met vuurkorven rondom de museumhaven hangt er sowieso een gezellig sfeertje in het dorp!   

Je kan een kraam huren om zelf jouw (etens-)waar te verkopen. Lees verder voor meer informatie. 

Meer informatie

KUNSTkerststal & lichtjesTOUR

Tijdens de Wintermarkt op donderdag 1 december is er voor het eerst in de gemeente Bunschoten een KUNSTkerststal&lichtjesTOUR.

Hoe gezellig en knus om langs allerlei verlichte plekjes te lopen en te genieten van kunst, creativiteit en dat alles in kerstsfeer! Een initiatief van hetCULTUURplatform samen met de organisatie van de Wintermarkt.

Lees verder

Ga je mee schuitje varen?

Vanaf juni 2022 gaan de botters weer het Eemmeer op en kan je inschepen op een authentiek vissersschip.  Ervaar rust en ruimte én maak kennis met Spakenburgse visserijgeschiedenis.

Grootste bottervloot

Kom winkelen in Spakenburg

Met het complete winkelaanbod is het centrum van Spakenburg perfect voor een middagje winkelen. De ondernemers van Spakenburg zijn gedreven en hebben vaak het nieuwste van het nieuwste in de winkel. Laat je verrassen door het aanbod en de gastvrijheid: van harte welkom!

Kom sfeer proeven

Van een gebakken visje, een heerlijke hamburger tot aan een culinaire lunch: je kunt het hier allemaal proeven! 

 

Culinair genieten

Spakenburgse Spaar- & Cadeaupas

Met de Spakenburgse spaarpas kan je punten sparen bij je aankopen. Het is het lokale spaarsysteem van Spakenburg! 
Heb je de Spakenburgse Cadeaupas gekregen dan kan je die verzilveren bij alle aangesloten ondernemers.
Iedere maand zijn er leuke, nieuwe acties. Meer weten, inloggen of registreren? Klik hier   

Alle info

De Spakenburgse dagen

De Spakenburgse dagen vierden dit jaar de 50e editie.

Al voor de 50ste keer werd op vier woensdagen in de zomerperiode de Spakenburgse Dagen georganiseerd. Een traditie waar al jaren veel bezoekers op af komen om de cultuurhistorie te beleven en te genieten van een grootse braderie. VVV Spakenburg, onderdeel van stichting Dynamisch Spakenburg organiseert dit evenement. In de zomer van 2023 vieren we de 51e editie. 

 

Meer informatie

Zondagsrust: hou er rekening mee dat op zondag bijna alle horeca, winkels en musea gesloten zijn.

Visit Utrecht Region

Combineer een bezoek aan Spakenburg met een uitje in de regio Utrecht. Bekijk Spakenburgse diva's bij Piet Mondriaan in Amersfoort. Beklim de Domtoren in Utrecht, de hoogste kerktoren van Nederland. Of beleef eens een oer Hollandse Cheese Experience in het kaaspakhuis van Woerden.

Check the highlights